Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μέταλ, βία, αλητεία

Να πούμε και λίγο για το παρελθόν, με τις ρίζες ασxολείται η εκπομπή άλλωστε. Έχει αρχίσει να γράφεται τον τελευταίο καιρό μια ιστορία της ροκ μουσικής στην Ελλάδα. Έφτασε και η ώρα της δεκαετίας του '80, και μετά την ελληνική πανκ ιστορία έχουμε και την ιστορία των μεταλλάδων. Απολαυστική κατ' εμέ ταινία και εξόχως διδακτική από κοινωνιολογικής απόψεως. Περιθώριο, βία και αυτοοργάνωση, ρεμπέτες των '80's κι αυτοί και η μουσική είναι μόνο η αφορμή.


Το ροκενρολ με όλες τις εκφάσνεις του έχει δώσει μάχες σκληρές με το συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα από τη δεκαετία του '70 με τρόπο χαοτικό κατάφερνει να σπάσει τον δυϊσμό της κοινωνίας σε αριστερά-δεξιά. Όλοι τα χώνουν στους μεταλλλάδες και τις μεταλλούδες, όλες τα χώνουν στ@ς πανκς. Κι ετούτα τα μωρά μαζεύουν τόση δύναμη, που όταν παίζουν οι  Black Sabbath το 1987 τρομάζουν και φεύγουν. Πήδαγε ο κόσμος σαν τα κατσίκια, κατσικώθηκαν και στη σκηνή και με 6 τραγούδια οι ροκ σταρ την κοπάνησαν.
Με τις 1000 ενστάσεις δεκτές για το τι είναι το μέταλ σαν κοινότητα, σαν στάση και συμπεριφορά, είμαι βέβαιος ότι πολλές από εμάς θα δούμε ένα κομμάτι μας σε τούτο δω το βίντεο.
M.X.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου