Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Να μας γράφεται

Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις των πρόσφατων  εκλογών τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε επίπεδο προσώπων καθώς πολλά ηχηρά και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και – κατά κύριο λόγο – του ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός Βουλής.
Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, το πιο «ηχηρό» χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ ήρθε από τη Β’ Αθηνών όπου στελέχη πρώτης γραμμής όπως Γιάννης Ραγκούσης, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η Άννα Νταλάρα, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση  δεν εκλέγονται. Στην ίδια περιφέρεια δεν κατάφεραν να εκλεγούν για τη ΝΔ ο άλλοτε «ισχυρός» Ευάγγελος Αντώναρος και ο Απόστολος Ανδρεουλάκος.
Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  όμως  αποχαιρετούν τα βουλευτικά έδρανα και από την Α’ Αθηνών όπου  εξελέγη ένας μόνο «πράσινος» βουλευτής, ο Κώστας Σκανδαλίδης. Εκτός μένουν  η  Άννα Διαμαντοπούλου, ο  Νάσος Αλευράς, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παντελής Οικονόμου και ο  Χρήστος Παπουτσής.
Εκτός Βουλής μένει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ στην ίδια περιφέρεια (Αττικής) εκτός κοινοβουλευτικών εδράνων μένει και ο Πέτρος Δούκας από πλευράς ΝΔ.
Στον Πειραιά, αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο πρώην υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, ο Δημήτρης Καρύδης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης (ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης.
Ο κύκλος των… χαμένων βουλευτών κλείνει (με αρκετές περιφέρειας της επαρχίας να μην έχουν κλείσει οριστικά στους σταυρούς) με τους Φίλιππο Πετσάλνικο (πρόεδρος της Βουλής), Σήφη Βαλυράκη, Άντζελα Γκερέκου, Κώστα Καρτάλη (ΠΑΣΟΚ) και Σάββα Τσιτουρίδη (ΝΔ).

ΥΓ: Ο τίτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου