Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Αντί κουπονίου φακής

"Αλλο δραματικό φαινόμενο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι που καθυστερούν μισθούς από 3 ώς και 9 ή 12 μήνες στους εργοδότες τους." γελάμε να μη τρελαθούμε. μ.χ.
18/06/14

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ – ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Του Λάκη Μπέλλου - Αντί κουπονίου φακής

   

Παλιότερα χρησιμοποιούσαμε την έκφραση «αντί πινακίου φακής», εννοώντας το χαμηλό ή ευτελές τίμημα για μία πώληση ή για παροχή κάποιας υπηρεσίας. Τώρα χρησιμοποιούμε την έκφραση «αντί κουπονίου φακής» μετά την έκθεση-γνωστοποίηση της ΓΣΕΕ που μας έκανε γνωστό ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται με κουπόνια σε είδος
Τέλος, λοιπόν, το «αντί πινακίου φακής» και πλέον «αντί κουπονίου φακής». Και όχι μόνο. Και άλλων προϊόντων. Θεωρείται πια «νόμος» η πληρωμή του μισθού με κουπόνια για σούπερ μάρκετ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο τέλος του μήνα μπορείς να πας στο σούπερ και να πάρεις αντί για τον πενιχρό μισθό σου, ένα σωρό προϊόντα:
 4 φακές
2 φασόλια
5 τεμάχια μακαρονάκι κοφτό
6 γραμμάρια φέτα
41 κόκκους ρυζιού
σούσι για τους υψηλότερα αμειβόμενους
και μια ρώγα σταφυλιού, γιατί μάζευε κι ας είναι και ρώγες.
Ορισμένοι αδιόρθωτοι χαρακτηρίζουν «Μεσαίωνα» την κατάσταση, αλλά αυτοί είναι λαϊκισμοί του κερατά, γιατί δεν είναι Μεσαίωνας, αλλά προϊστορική εποχή.
Πάντως, υπάρχουν και προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών με τον αστρονομικό μισθό των 180 ευρώ τον μήνα, με τον οποίο μπορείς να αγοράσεις ακόμα και ένα τσουβάλι φακή.
Αλλο δραματικό φαινόμενο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι που καθυστερούν μισθούς από 3 ώς και 9 ή 12 μήνες στους εργοδότες τους.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου