Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Moving Frames 2012

Το MovingFrames για φέτος διαλέγει το Αρχοντικό Γεωργιάδη, στη πόλη της Μυτιλήνης, για να φιλοξενήσει το φεστιβαλ video art.
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 19:00, θα προβάλλονται στους εσωτερικούς χώρους του παλιού αρχοντικού:

“Πόλη Κρυμμένη” του Δημήτρη Αθανίτη, βιντεοεγκατάσταση όπου παρουσιάζεται μια άγνωστη Αθήνα, με υλικό από 6 ταινίες. Από το σκληρό μπλε της τελευταίας ταινίας του “Τρεις Μέρες Ευτυχίας”, ως τις ασπρόμαυρες πρώτες ταινίες ”Αντίο Βερολίνο”, “Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο”, εικόνες απροσδόκητες έρχονται να επανασυνθέσουν μια πόλη άγνωστη, απόκοσμη.

Οι χώροι κινηματογραφούνται σαν πρόσωπα. Αναπνέουν υπόκωφα, έχουν έντονα σημάδια ζωής. Χώροι που δεν υπάρχουν πια, χώροι που έχουν μεταμορφωθεί, χώροι που δεν μπορείς να αποκρυπτο-γραφήσεις. Μια πόλη κρυμμένη.

Στοχεύοντας στην ανακατασκευή-αποκάλυψη της εικόνας της πόλης, η Πόλη Κρυμμένη είναι μια πρωτότυπη σύνθεση με οπτικό υλικό από έξι μεγάλου μήκους ταινίες φιξιόν του σκηνοθέτη, όπου η πόλη έχει μια ιδιαίτερη θέση.
City2City από την Lowave. 10 καλλιτέχνες από 9 χώρες παρουσιάζουν το δικό τους τρόπο αποκρυπτογράφησης του αστικού τοπίου, μεσω των νεών τεχνολογιών και του πειραματισμού στο χώρο της video art.
Θα προβάλονται έργα των εξής καλλιτεχνών: PABLO ALTES, NOSE CHAN, MARINA CHERNIKOVA, TOBY CORNISH, ULRICH FISCHER, AUGUSTIN GIMEL, ALLI SAVOLAINEN, JOHN SMITH, KENTARO TAKI, Dudouet & Kaplan
Best of MF. Στο MovingFrames Festival από το 2009 μέχρι και το 2011 έχουν συμμετάσχει πάνω από 200 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με έργα από όλο το φάσμα της ψηφιακής κινούμενης εικόνας. Οι alt+ctrl+del, διοργανωτές του φεστιβάλ, έκαναν μια επιλογή και παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα της τριετούς διοργάνωσης του φεστιβάλ.

Πηγή : movingframes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου