Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου


Έχει λίγο καιρό που το αναγνωστήριο της Αγιάσου κυκλοφόρησε ένα νέο cd με μουσικές από σαντούρι , ένα εγχείρημα που στοχεύει να αναδείξει την δουλειά που γίνετε στον συγκεκριμένο τομέα και στον  οποίο συμμετέχουν μαθητές του Αναγνωστηρίου.
Δάσκαλος του τμήματος είναι ο λαϊκός μουσικός Κ.Ζαφειρίου που με αξιοθαύμαστη υπομονή και μεθοδικότητα κατάφερε να κάνει τα σαντούρια του αναγνωστηρίου παγκοσμίως γνωστά , με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα  και το εξωτερικό.
Να σημειώσουμε εδώ ότι χορηγός της έκδοσης αυτής είναι ο Γ.Λιάκατος από την Μελβούρνη της Αυστραλίας
Το CD, που έχει τίτλο «Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου. Σκοποί της Λέσβου και της Μικρασίας» και εκδόθηκε σε 2.000 αντίτυπα, περιλαμβάνει 14 κομμάτια (Ταξίμι μινόρε, Μακελάρικος, Καροτσέρης, Ταξίμι χιτζάζ, Χαρμάνταλης, Λαγός, Γεραγώτικος, Πολίτικο χασάπικο, Νυφκάτος Σμυρνιός, Ταξίμι σαμπά, Αϊβαλιώτικο, Αφρική, Μισιρλού και Φθισικιά), την επιλογή των οποίων έχει κάνει ο Νίκος Ανδρίκος.
Το Ραδιόφωνο 108 (radiofono108.blogspot.gr) θα μεταδώσει το συγκεκριμένο cd την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ.
Παίζουν, με αλφαβητική σειρά: Βεγιάζη Σταυρούλα (σαντούρι), Δαγέλη Ελένη (σαντούρι), Δελόγκος Γιώργος (σαντούρι), Καλέλλη Βασιλική (σαντούρι), Κουταλέλλη Μαρία (σαντούρι), Κουτσκουδή - Βουρλή Κατερίνα (τουμπελέκι), Κουτσκουδή - Βουρλή Μυρσίνη (σαντούρι), Μαγλογιάννη Μαρία (νταερές), Μαγλογιάννη Μυρσίνη (σαντούρι), Μαϊστρέλλη Βασιλική (σαντούρι).
 ΥΓ: Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέκο που χάρη σε αυτόν βρίσκεται στα χέρια μας αλλά και στα δικά σας αυτιά η έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου