Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Διαστημικά Σκουπίδια


Πρόκειται για την πρώτη ταινία θόλου που μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν την ασφάλεια της τροχιάς του πλανήτη μας.
Τι είναι όμως στην πραγματικότητα τα διαστημικά σκουπίδια; Πώς έφτασαν ως εκεί; Είναι εν τέλει τόσο μεγάλο και τόσο σοβαρό είναι αυτό το πρόβλημα; Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη ως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, ένα ταξίδι που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας.
Ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος για τα σκουπίδια στο Διάστημα τριάντα πέντε χρόνια πριν, ο Ντον Κέσλερ και ο οποίος διετέλεσε άλλωστε Διευθυντής του σχετικού τμήματος της NASA, αναλαμβάνει να μας μιλήσει για τα αίτια και το μέγεθος του προβλήματος και μας αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα.
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ταινίας «Διαστημικά Σκουπίδια» στην Ελλάδα - η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας φθινοπωρινής περιόδου του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου - θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (ώρες 19:30, 20:30 και 21:30). Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Πληροφορίες: Ιδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 - Π. Φάληρο, τηλ.:  210 9469600. Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου: ώρες προβολής: 19:30, 20:30 και 21:30. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου